tiistai 18. heinäkuuta 2017

Mökkiviikonloppua ja sekalaisia kuvia
Huussin oven maalausta puiden varjossa. Oon ihan koukussa maalaamiseen ja olen huomannut että mitä enemmän maalaan sitä enemmän taidot ja uskallus karttuu. Vähän nysväämistä välillä oli, maalasin osan taulujen maalaukseen tarkoitetulla pikkupensselillä. Mutta onpa jälkikin tähän asti ollut itseä tyydyttävää, eniten pelkäämääni rypistymistä ei ole tapahtunut. Entinen (jo edesmennyt) omistaja osaa yllättää. Katseltiin mökissä että siellä on ovikellohärpäke, mutta missähän  ulkopuolella itse ovikello? No tietysti portinpielessä, ja vieläpä soittaa sellaisen pitkän luritussävelmän joka kerta. Ei voinut kuin nauraa :)
Huomaa myös ovikellolle nikkaroitu pikku sadekatos.Huussiprojekti etenee.Värikseen huussi sai Roslagin mahongin punahongan sävyn, samalla lienee mökkikin maalattu.Taustalla näkyy tosi vanhaa kiviaitaa, jolla tontti on osittain rajattu. Tykkään. Tällä pikku metsäalueella on myös mustikoita, kieloja ja valkovuokkoja <3Pakettiin kuuluu myös vanha hirsilato/varasto, joka on siis oikeasti vanha. Varasto vaan tuoksuu vähän kostealle ja on vuorattu seiniltä ja katolta pressulla. Katto luultavasti vuotaa. Jos mulla olisi mitään resursseja korjata vanhaa (ja ennenkaikkea kun saisin miehen innostumaan tuosta sitten joskus), siinä sitä projektia riittäisi.Hirsivaraston saldoa: Klapeja, röykkiö pahvilaatikoita ja vähän löytäjökin. Vanhoja puusuksia, mitkä pääsevät takuuvarmasti mökin seiniä koristamaan.Pihapiiristä löytyy jos jonkinlaista rakennelmaa. Tässä vain pieni osa.Tämänhetkinen aamu- ja iltatoimi- ja käsienpesupaikka. Vettä tulee tällä hetkellä ainoastaan saunan puolelle, eikä pitkän puutarhaletkun kanssa (mikä ollaan sinne kokeilumielessä viritetty) jaksa aina säätää. Näin kesällä tämä systeemi on paljon helpompi.
Ja joo, taustalla näkyy uima-allas! Aika äkkiä huomasin, että varsinkin lämpimämpinä päivinä kun saunoo niin joku vesielementti on aika kova juttu. Vaikka nyt sitten lasten uima-allas ensihätään :D En ole koskaan aiemmin mitään vesihommelia pihaani halunnut (koska ylimääräistä työtä ja vaivaa), mutta nyt ollaan tytön kanssa sitä mieltä että palju (sitten joskus) voisi olla kiva. Se on kaikista monikäyttöisin, siitä olisi iloa talvellakin.Vanhanaikaisilla "jousiverhotangoilla" pingotettu pitsiverho on suorastaan nerokas keksintö. Riisuttiin mökki kaikesta mikä vaan irti lähti, ja sitten saunoessa tuli mieleen että onpa tuo pukuhuoneen ikkuna paljas. Jotain pitäisi keksiä. Tytön mukaan esim. piimällä tai jollain tietyllä spraymaalilla (joka lähtee muistaakseni poiskin) saisi maalattua ikkunan valkoiseksi, mutta mun korvaan se särähti liian modernilta ratkaisulta.
Onneksi kaikki mökin paremmat ja pelastetut tavarat ovat edelleen tallella (eivätkä ole ehtineet lähteä esim. kirpparille), niinpä kiltisti kiikutin pestyn pitsiverhon tankoineen takaisin vanhalle paikalleen. Nyt näkee jotain ulos mutta näkösuojaa on silti.
Täydellistä.
Kyllä ennen on vaan osattu.Huvimajan siivousta. Jäi vähän vaiheeseen kun mattopiiska oli luonnollisesti kotona.Saatiin tytöltä ja poikaystävältä tupaantuliaislahjaksi Mölkky. Sitähän piti heti pelata.Lisää huvimajaa. Tämä kun on maalattu ulkoa ties millä maalilla niin tämän voisi sisältäkin käsitellä ihan jollakin vaan. Roslagin mahonkia jäi aika reilusti, ehkä sillä? Ja ikkunapuitteet voisi maalata ulkoa valkoiseksi... Huvimajaa pitäisi myöskin nostaa, aika maan tasalla tällä hetkellä on.Miehen väsäämä uusi tulipaikka, joka pääsi heti tositoimiin. Hirsivaraston pahvilaatikkokasasta hävisi aika läjä, joskaan ei vielä kaikki. Notskia poltettiin lopulta pitkälle yöhön.Huvimajasta löytyi kaikkea mielenkiintoista. Vanha kaapinovi, vanhoja tarjottimia, 50-luvun kanavatöitä, hiilipihdit?, uusi vielä muoveissa oleva wokkipannu, muoviastioita jotka kävisivät lasten leikkiastioista...Hirsivaraston taakse rakennetusta "huoneesta" (jossa valitettavasti tuoksuu erittäin kostealle) löytyi tällainen. Tuo "huone" on vielä täysin tyhjäämättä, enkä välttämättä tiedä kiinnostaako mua niin tyhjätäkään sitä tai ainakin kunnon varustus pitää olla, nimittäin näin heti ensimmäisenä päivänä kun mökki saatiin hallintaan kunnon lihavan hiiren siellä! No, tämä Hellaksen rasia oli siinä ikkunalaudalla ja se oli pakko napata samantien mukaan pestäväksi. Olen ajatellut mökkiin petrolin värisiä verhoja, ja miksei jotain muitakin tekstiilejä, joten luulen että tämä rasia löytää paikkansa mökiltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!