maanantai 19. helmikuuta 2018

Aurinkoinen hiihtopäivä

Viime viikonlopun lauantaina oli ihan huippusää, niinpä lähdimme katsomaan millaista latuverkostoa naapurikylällä on tarjota, ja selvittää pääseekö leipomo / latukahvilalta "meidän kylän" laduille. Yritimme pari viikkoa takaperin hiihtää toisinpäin, "meidän kylältä" latukahvilalle, mutta erään autotien ylitettyämme latu tyssäsi kuin seinään.  Tarjolla oli pelkkää moottorikelkkareittiä, hyvin jäistä sellaista vielä lisäksi.

Nyt hiihtokelit olivat kuitenkin huomattavasti paremmat. Ja lisäksi leipomolla aiemmin asioidessamme olimme huomanneet pihaan ilmestyneen opasteen, että latu olisi nyt "mökkikylälle" asti auki.

Hurautimme autolla siis leipomolle, sukset jalkaan ja menoksi.Ja totta tosiaan, siellähän se latu meni.Kävimme autotiellä kääntymässä (mihin se matka viimeksi tyssäsi), ja eikun leipomolle takaisinpäin. Täytyy todellakin sanoa että säät suosivat!

Kun tämä pätkä oli tsekattu, lähdettiin leipomolta naapurikylään päin. Latu haarautui "urheilutuvalle" ja jollekkin suolle. Päätettiin hiihtää sinne mossenille.Ladun varrella oli mielenkiintoinen pikku mökkeröinen jossa savupiippu ja kaikki. Olisiko jokin taukotupa kenties?Olihan se. Aika erikoinen taukotupa kukkasineen kaikkineen.Paikan historiaakin oli taulun muodossa. Täällä on pesinyt jokin lintu, kalasääski tai jokin haukka ehkä?Matka jatkui, ja niin myös hieno sää.Ei ehditty hiihtää kauaakaan, kun bongasin metsässä kallioiden päällä toisen mökkeröisen. Meinattiin hiihtää ohi, kunnes piti palata tarkistamaan olisiko tämäkin taukotupa...Olihan se. Sama, erikoinen sisustustyyli jatkuu..Takaisintullessa piti vielä kuvata "lintumökkiä" joka nyt näkyi kauempana. Voin niin kuvitella että tässäkin on ollut meri joskus...Löydettiin ja tutkittiin vielä kolmaskin taukotupa. Tämä oli hieman vaatimattomampi ulkoapäin, mutta sisustukselta melko samanlainen. Veikkaisin hirvimiesten tuvaksi.
Pian oltiinkin jo leipomolla takaisin, ja siellähän oli oikein kunnon kuhina. Ei sit jaksettukaan taukoilla leipomolla vaan ostettiin "kahvieväät" mökille ja taukoiltiin vasta siellä. Oon kyllä niin tyytyväinen että tämmöinenkin on, näillä leveyspiireillä latukahvila kun ei ole mikään itsestäänselvyys :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!